Fotografická soutěž Zúm

18. 05. 2024

V pondělí 18. května proběhlo slavnostní vyhlášení 7. ročníku fotografické soutěže Zúm na téma Jak chutná Olomouc? Tentokrát celou soutěž provázelo několik zajímavostí:

  1. Soutěžící žáci pokládali některým návštěvníkům v kavárnách otázku:  Jak jim chutná Olomouc? Zde jsou jejich odpovědi:
  • Někdy jako piknik v trávě.
  • Líbí se mi jídlo v pohodové Olomouci, která je plná historických památek.
  • Po každé jinak. Někdy jako káva a někdy jako asijská tržnice.
  • Olomouc chutná jako tvarůžky. Mám tvarůžky ráda a pro mě je to dobrá chuť.
  1. V rámci soutěže jsme s žáky navštívili vyhlášenou restauraci Entreé a mohli jsme obdivovat šéfkuchaře Přemka Forejta při přípravě nevšedních pokrmů.  Dokonce jsme ochutnali křenovou zmrzlinu politou koprovým olejem a posypanou stříbrným prachem a netradičně podávanou tyčinku Snickers s fazolovým krémem Tonka. Mňam.

 

Děkujeme Přemkovi Forejtovi a celému týmu restaurace Entreéé.  Paní Ivetě Grónské za zprostředkování této nevšední návštěvy a nakonec našemu dlouholetému garantovi soutěže Lukáši Navarovi za nádherné fotografie. Byl to pro nás nevšední zážitek.

Vyhlášení fotografické soutěže opět proběhlo v uvolněné a přátelské atmosféře. Po předání cen došlo na bouchnutí dětského šampaňského a slavnostně jsme otevřeli vernisáž fotografií Zúm.

Nyní se v příloze podívejte na výherní fotografie.

Výherní fotografie, které proběhlo hlasováním celé naší školy.

  1. místo Tvarůžky z náměstí, autor fotografie Marek Sedlář
  2. místo O, autorka fotografie Nela Škvařilová
  3. místo Kofi Kofi, autor fotografie Šimon Gargel

Cena odborné poroty

Ledové srdce, autor fotografie Filip Blaha

 

Cena Lukáše Navary

Zdravý oběd s rybou, autor fotografie Marek Rýsnar

 

A na jaké téma se můžete těšit příští rok?

 

Naši zvířecí miláčci aneb zvířata kolem nás.

 

Autorka článku: Mgr. Regina Valentíková

Fotografie: soutěžící

Překlad do znakového jazyka

ZÚM 2024