Fotografická soutěž Zúm
18. 05. 2024V pondělí 18. května proběhlo slavnostní vyhlášení 7. ročníku fotografické soutěže Zúm na téma Jak chutná Olomouc? Tentokrát celou soutěž provázelo několik zajímavostí:
- Soutěžící žáci pokládali některým návštěvníkům v kavárnách otázku: Jak jim chutná Olomouc? Zde jsou jejich odpovědi:
- Někdy jako piknik v trávě.
- Líbí se mi jídlo v pohodové Olomouci, která je plná historických památek.
- Po každé jinak. Někdy jako káva a někdy jako asijská tržnice.
- Olomouc chutná jako tvarůžky. Mám tvarůžky ráda a pro mě je to dobrá chuť.
- V rámci soutěže jsme s žáky navštívili vyhlášenou restauraci Entreé a mohli jsme obdivovat šéfkuchaře Přemka Forejta při přípravě nevšedních pokrmů. Dokonce jsme ochutnali křenovou zmrzlinu politou koprovým olejem a posypanou stříbrným prachem a netradičně podávanou tyčinku Snickers s fazolovým krémem Tonka. Mňam.
Děkujeme Přemkovi Forejtovi a celému týmu restaurace Entreéé. Paní Ivetě Grónské za zprostředkování této nevšední návštěvy a nakonec našemu dlouholetému garantovi soutěže Lukáši Navarovi za nádherné fotografie. Byl to pro nás nevšední zážitek.
Vyhlášení fotografické soutěže opět proběhlo v uvolněné a přátelské atmosféře. Po předání cen došlo na bouchnutí dětského šampaňského a slavnostně jsme otevřeli vernisáž fotografií Zúm.
Nyní se v příloze podívejte na výherní fotografie.
Výherní fotografie, které proběhlo hlasováním celé naší školy.
- místo Tvarůžky z náměstí, autor fotografie Marek Sedlář
- místo O, autorka fotografie Nela Škvařilová
- místo Kofi Kofi, autor fotografie Šimon Gargel
Cena odborné poroty
Ledové srdce, autor fotografie Filip Blaha
Cena Lukáše Navary
Zdravý oběd s rybou, autor fotografie Marek Rýsnar
A na jaké téma se můžete těšit příští rok?
Naši zvířecí miláčci aneb zvířata kolem nás.
Autorka článku: Mgr. Regina Valentíková
Fotografie: soutěžící
Překlad do znakového jazyka
ZÚM 2024