Mořské speciality
02. 03. 2019Ve středu 20. Února se žáci praktické školy zúčastnili přednášky s názvem Mořské speciality s ochutnávkou mořských plodů, která se konala ve cvičné kuchyňce. Slečna Lucie Zemčáková, která pracuje v prodejně s mořskými i sladkovodními plody, nám donesla ukázat čerstvé ryby a živočichy, jako jsou např. platýs, krevety, pražma, sardinky apod. O každém živočichovi nám sdělila pár informací, zajímavostí. Asi nejvíce naše žáky zaujal platýs. Poté jsme měli možnost ochutnat: lososovou pomazánku, grilované krevety, uzeného mečouna, chobotnici a kalamáry. S přípravou pokrmů pomáhali vždy dva vybraní žáci. Některé živočichy naši žáci viděli i jedli úplně poprvé. Hrozně moc děkujeme za velmi přínosné dopoledne, možnost se aktivně zapojit, za informace, praktickou ukázku a ochutnávku. Děkujeme rovněž paní učitelce Regíně Valentíkové, která nám tuto přednášku domluvila.
Autor článku: Lenka Zbořilová
Autoři fotografií: Lenka Zbořilová, Lucie Hájková, Gabriela Budínová