Návštěva restaurace Entrée
27. 04. 2024V pondělí 22. 4. 2024 jsme s vybranými žáky naší střední školy navštívili restauraci Entrée v Olomouci. Měli jsme zde možnost vyfotit si Přemka Forejta a jeho tým kuchařů při práci v jeho otevřené kuchyni a tyto fotografie pak použít do našeho již 7. ročníku fotografické soutěže ZÚM.
I proto jsme pozvali k tomuto focení známého fotografa a patrona soutěže Lukáše Navaru, který nám byl po celou dobu focení oporou a předal nám cenné rady.
Zblízka jsme mohli pozorovat, jak vznikají Přemkova umělecká díla, která doprovázel milým komentářem. Měli jsme možnost také ochutnat netradiční kombinace dezertů jako například mátu s okurkou, jablkem, křenovou zmrzlinou a bílou čokoládou zasypanou jedlým stříbrem nebo čokoládový dezert se slaným karamelem a krémem z fazolí Tonka.
Návštěva této luxusní restaurace a možnost vidět a poznat hvězdu MasterChefa v nás všech zanechala příjemné pocity.
Děkuji svým kolegům SŠ za zorganizování.
Děkuji i restauraci Entrée a Přemku Forejtovi za laskavé přijetí a možnost vidět jak vzniká krása na talíři.
Autorka článku: Kateřina Kozárová, asistentka pedagoga
Autorka fotografií: Kateřina Kozárová, Mgr. Regina Valentíková, Lukáš Navara
Překlad do znakového jazyka