Projektový den SŠ – Cesta čokolády
09. 09. 2021V pondělí 6.9. za námi do Olomouce až z dalekého Trutnova přijela paní Marcela Krčálová, aby nás seznámila s historií a benefity konzumace kvalitní čokolády. Prostřednictvím vyprávění a obrazové prezentace žáci nahlédli do světa pěstování kakaovníku i zpracování kakaových bobů v místech původu. Podrobně jim byly vysvětleny rozdíly mezi průmyslovou čokoládou a „řemeslnou“ – tou kvalitní a poctivou i čím se řídit při výběru čokolády v obchodech.
Naše chuťové pohárky byly poškádleny pestrými a překvapujícími příchutěmi mnoha druhů čokolád. V ochutnávce nechyběla mléčná čokoláda, hořká čokoláda, bílá čokoláda s kakaovými boby, maková s citrónem a v nabídce byla i hrášková se slaninou. Ano, i taková může být čokoláda. Během našeho společného povídání jsme zvládli ochutnat více než 10 druhů těchto dobrot. Celá akce probíhala v přátelské atmosféře a věřím, že všechny mlsné jazýčky si přišly na své.
Autorka článku: Mgr. Petra Spáčilová
Autorka fotografií: Mgr. Lenka Štelclová
Překlad do znakového jazyka



































